Katania i okolice
Wyjątkowy klimat w czasie całego pobytu, podczas którego pokażę Wam najpiękniejsze miejsca Katanii i okolic, ale przede wszystkim pokażę Wam, jak przygotować w prosty sposób najlepsze dania włoskiej kuchni, w której głównymi składnikami będą nabyte na najpopularniejszym A’Piscaria Mercato del Pesce targu rybnym w Sycylii świeże, żywe owoce morza i ryby. Wszystko to dopełnimy oczywiście bardzo dobrym winem, bo jak dobrze wiecie, kuchnia włoska bez wina, po prostu nie istnieje!
Przykład: Sycylia, 4 dni – wylot niedziela rano, powrót środa w południe (3 pełne dni na miejscu)
Transfer lotniczy: Warszawa Chopin – Katania (Sycylia) – Warszawa Chopin
Wylot: Warszawa Chopin godz.5:55 – Katania godz. 8:30 (czas lotu 2:35min)
Lot powrotny: Katania godz. 9:55 – Warszawa Chopin 12:15 (czas lotu 2:20min)
Koszt warsztatów kuchni włoskiej uzależniony jest od ilości dni oraz ilości osób uczestniczących.
Oferta obejmuje:
- Bilet lotniczy (bagaż rejestrowany indywidualnie)
- Zakwaterowanie w apartamencie z 1 lub 2 sypialniami
- Warsztaty kulinarne poświęcone kuchni włoskiej ( 1 warsztat dziennie)
- Wyżywienie (śniadanie, obiad lub kolacja przygotowana w apartamencie)
- Degustacja wybranych win, wędlin i serów
- Wspólne zwiedzanie miasta
- Transfer z lotniska i na lotnisko w Katanii
- Ubezpieczenie
Całość w charakterze nieformalnym i bardzo luźnym, by cieszyć się wspólnie z tego co wyjątkowe na talerzu z kieliszkiem wina w dłoni w atmosferze rodzinnej i przyjacielskiej, dokładnie tak, jak czynią to na co dzień Włosi… Trzy dni spędzone w Katanii mają być przede wszystkim czasem dla Was, który spędzicie w sposób wyjątkowy i inny niż zwykle, “bez zegarka na ręku” odcinając się jednocześnie od pędu i obowiązków dnia codziennego, a dzięki mnie, podążając za mną w myśl idei follow me to enjoy, macie gwarancję, by zapomnieć o codzienności, zbierając siły w innej, pięknej i wyjątkowo smacznej teraźniejszości ; ) Na koniec, czas spędzony na Sycylii podsumuję radosnym i tematycznym krótkim filmem, który Wam przekażę, by wracać wspomnieniami, lecz podążać wciąż za marzeniami.
Follow Me to Enjoy. Kris Winiewski.
Lago di Garda, Toscolano Maderno
Lago di Garda to na pewno jedno z dwóch piękniejszych włoskich jezior i jedno z najpiękniejszych jezior polodowcowych w Europie. Jest to największe i jednocześnie najczystsze jezioro w Italii. Wzdłuż wschodniej i zachodniej linii brzegowej rozciągają się bardzo liczne miejscowości ale my zajrzymy do tych najcenniejszych i najbardziej spektakularnych pod wieloma względami.
Przykład: Lago di Garda, 5 dni (umownie: środa – niedziela lub sobota – środa)
Koszt warsztatów kuchni włoskiej uzależniony jest od ilości dni oraz ilości osób uczestniczących. Transfer autem (opcjonalnie samolot).
Oferta obejmuje:
- Transfer komfortowym 7-mio osobowym autem 4×4 Ford S-Max Vignale do miejscowości Toscolano Maderno oraz przemieszczanie się na miejscu po wyznaczonych punktach, które wspólnie odkrywamy
- Zakwaterowanie w komfortowym apartamencie z dostępem do prywatnego basenu znajdującego się na obiekcie apartamentowca z widokiem na góry lub jezioro Garda z 1 lub 2 sypialniami
- Warsztaty kulinarne poświęcone kuchni włoskiej (1 warsztat dziennie)
- Wyżywienie (śniadanie, obiad lub kolacja przygotowana w apartamencie)
- Degustacja wybranych win, wędlin i serów
- Wspólne odkrywania okolic (Tignale, Limone sul Garda, Torbole, Verona)
- Transfer z lotniska i na lotnisko Mediolan Bergamo
- Ubezpieczenie
Przejdź do zakładki KONTAKT i wyślij do mnie swoje sugestie, dotyczące terminu, czasu i miejsca realizacji warsztatu kulinarnego w Italii z Travel Food & Wine
Follow Me to Enjoy. Kris Winiewski.